Tietoa yhdistyksestä

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää eläinsuojelua ja suojella eläimiä sekä edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua.

Yhdistys tukee eläintenomistajia, pieniä löytöleäintaloja sekä auttaa omistajia mikäli kissamäärä on päässyt hallitsemattomasti lisääntymään.

Yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin Varsinais-Suomessa ja osin Kanta-Hämeessä.

Yhdessä Turun alueen Musti ja Mirri myymälöiden kanssa yhdistys tukee tarvikkein lemmikinomistajia, eläinten turvakoteja sekä löytöeläintaloja.

Välitetään yhdessä enemmän.

Yhdistyksen toimintaa:

Slek ry alkuperäisenä toimintana oli tukea pieniä löytöeläintaloja, mutta
toimintamme on muuttunut hyvin paljon arkojen kissojen talteenottoon.
Kissat  rokotetaan, leikataan, tunnistesirutetaan sekä fiv/felv-testataan. Slek ry:llä ei ole sopimusta löytöeläinten talteenotosta.
Slek ry toimii äärimmäisen tärkeiden sijaiskotien varassa, jonne kissat sijoitetaan hoitoon tottumaan kotielämään. Sijaiskodeista on aina pulaa, etsimmekin Turun lähialueilta uusia sijaiskoteja jatkuvasti. Sijaiskoti sitoutuu hoitamaan kissaa kuin omaansa, yhdistys toimittaa tarvikkeet ja kattaa eläinlääkärikulut.  Yhteistyöeläinlääkärimme ovat Liedossa, Turussa, Loimaalla ja Halikossa.

Olemme tukeneet eläinten omistajia leikkauttamalle heidän lemmikit. Ylimääräiset kissat tällaisista kohteista olemme ottaneet hoitoomme ja etsineet niille uudet kodit. Näin pystymme puuttumaan mahdollisten populaatioiden alkuun heti alkutekijöissä.    

Myös vähävaraisten lemmikeille olemme voineet lahjoittaa ruokaa mm. Sulle kans ry:n kautta, operaatio Ruokakassin kautta ja eri paikkakuntien diakoniatyön kautta. 

Järjestämme vuosittain joulupuukeräysken Turun alueen  Musti ja Mirri – myymälöiden sekä Naantalin eläintarvikeliikkeen  Rockwell´sin kanssa.    Sen tuotolla ja Mustin ja Mirrin lahjoituksilla pitkin vuotta olemme voineet tukea Eläinten suojakoti Toivoa Kemiössä, Pelastettujen koirien turvakotia Alastarolla, Bim Mustakorva ry:tä Marttilassa, Skeppsdals familyn löytöeläinkotia Inkoossa sekä Kiikoisten löytöeläinkotia.

Yhdessä Someron AB-klinikan kanssa meillä on ollut koko vuoden kestäviä sirutuskampanjoita, joissa lahjoitamme kissan leikkauttaneille sirun. Sirut on rekisteröity Siruhaku-palveluun. Olemme myös järjestäneet leikkauskampanjoita AB-klinikan kanssa. 

Scroll to Top