Kiitos Forssan Naisten toimintaryhmä Ompelukerho, Someron Joulukeräyksen järjestäjät Marika ja Jenni Koski, Turun Länsikeskuksen Musti ja Mirri, Kupittaan Musti ja Mirri, Kuninkojan Musti ja Mirri sekä Raision Myllyn Musti ja Mirri,  Best Friend Group Oy, Primacat, Turun eläinsuojeluyhdistys , meitä tukeneet, Slek ry:n jäsenet. Apunne on ollut korvaamaton.

IMG_1583

Joulupuukeräys!

Hyvän mielen joulupuukeräys järjestetään vuosittain joulun alla. Keräyksessä on avustettu Suojakoti Toivoa, Bim Mustakorvaa, Suojakoti Hurttakotia, vähävaraisten lemmikeitä sekä SLEK RY:n kodittomia kissoja.

Keräyksessä on ollut mukana Naantalin Rockwell’s, Paraisten Tokmanni, S-Market Aura sekä Musti ja Mirri myymälät ( Masku, kauppakeskus Mylly, Länsikeskus, Skanssi, Itäharju, Kaarina, Ravattula, Kärsämäki, Kupittaa, Halikko, Salo).

Sydämellinen kiitos keräyksiin osallistuneille. Tukenne on korvaamatonta!

Eläintenviikon keräys

Eläinten viikko on vuosittain 4.–10.10. vietettävä teemaviikko, jolloin yhdistyksellämme on usein ollut myös keräys.

 Suomessa Eläinten viikkoa on vietetty SEYn aloitteesta vuodesta 1959 lähtien. Eläinten viikolla nostetaan keskusteluun vuosittain vaihtuva ajankohtainen tai muutoin merkittävä eläinsuojeluteema. 

Eläimen vastuullinen omistajuus on yhtä tärkeä asia. Kotieläimet ovat ihmisen varassa ja tarvitsevat enemmän kuin vettä ja ruokaa. Ne kaipaavat seuraa ja virikkeitä. Kodeissa on paljon ylipainoisia, tylsistyneitä koiria ja kissoja. Ne ovat neljän seinän sisällä, virikkeenä ehkä joku lelu, kiipeilypuu ja olkkarin ikkuna. Koira pääsee lenkille aamuin illoin. Pahimmassa tapauksessa se laitetaan häkkiin työpäivän ajaksi, ettei se se tuhoa paikkoja. Vakuutetaan, että koira itse rauhoittuu, kun se laitetaan häkkiin. Eläin kaipaa seuraa, yhdessä touhuamista, leikkimistä, virikkeitä, ulkoilua ja huomiota. Kun eläimellä on tarpeeksi tekemistä ja sen aivot saavat virikkeitä, niin yleensä se jättää huonekalut ja tapetit rauhaan.

Kannustamme ihmisiä miettimään, onko se oma elämäntilanne sellainen, että voi huolehtia eläimestä. Jos tehdään pitkää päivää, työmatkat ovat pitkiä ja viikonloppuisin viipotetaan kaupungilla ja kylässä, niin onko oikein ottaa eläin ja antaa sen olla suurimmaksi osaksi päivää yksin kun samalla podetaan itse huonoa omatuntoa? Olisiko parempi odottaa sellaista elämänvaihetta, jolloin on enemmän aikaa eläimelle ja jolloin molemmat nauttivat elämästä yhdessä? Ja onko se oma taloudellinen tilanne sellainen, että pystyy viemään eläimen päivystykseen sunnuntai-iltana, kun se iltalenkillä raahasi keppiä metsässä ja sai suuhun jäätävän kokoisen haavan? Sen hoitamiseen menee äkkiä muutama satanen.

Näitä kannattaa pohtia ja seuraavan kerran kun mainostetaan ilmaista kissanpentua tai rotukoiraa parillasadalla – ne kannattaa ohittaa ja ottaa lemmikki vastuulliselta kasvattajalta tai perheeltä. Arvostetaan kaikkea elämää ja kaikkia eläimiä ja kannetaan huolta toinen toisistamme.

Sydämellinen kiitos keräykseen osallistuneille!

44987633_884588248414576_4016357676656099328_n

Tarvikekeräykset

Kodittomille eläimille on järjestetty tarvikekeräyksiä ympäri Turun seutua myös muulloinkin kuin joulun alla. Tarvikekeräyksien tuotoilla tuemme yhdistyksen kotihoidossa olevia kissoja, vähävaraisten lemmikkejä diakoniatyön kautta sekä muita yhdistyksiä/ turvakoteja.

Keräyksien yhteydessä on toisinaan myös sirutustapahtuma.

Pop Up tapahtuma

Hansakorttelissa järjestimme Pop Up tapahtuman, johon saimme mukaan myös muita yhdistyksiä sekä kotimaisia yrityksiä. Tapahtuma levitti tietoisuutta niin meidän yhdistyksen vapaaehtoistyöstä, mutta myös Halinallejen sekä Suomen Karvakavereiden toiminnasta. Turun seudulla toimivat yritysten tuotteita oli mahdollista ihastella ja ostaa paikan päältä.

Saimme myös käydä tärkeitä keskusteluja meidän pöytään eksyneiden kanssa. Pienloukun toimintaa oli mahdollista kokeilla paikan päällä tai vain tutkailla, miltä loukku näyttää.

Koiraystävä

SLEK ry on tarjonnut Turussa päiväkodeille mahdollisuutta järjestää päiväkodeissa ”Koiraystävä”-tapahtuman. Yhdistyksen edustaja menee päiväkotiin koiran kanssa kertomaan lapsille, miten lähestyä koiraa ulkona.

Asiasta on monesti keskusteltu netin eri keskustelupalstoilla. Kysymyksiä
aiheesta on herännyt paljon.

SLEK ry haluaa tarttua ongelmaan ja edistää niin lasten kuin koirienkin asemaa yhteiskunnassa sekä tuoda tämän opin kohderyhmän lähelle aloittaen päiväkodeista ja kehittäen palvelua pikkuhiljaa niin, että se voisi palvella koiran omistajia ja lasten vanhempia mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti.

Match Show

”Match Show on hauska ja leikkimielinen koiranäyttely, joihin voi osallistua myös sekarotuisten koirien kanssa.Kaikkien koirien tulee olla rokotettuja samojen sääntöjen mukaan kuin koiranäyttelyssä eli kaikki rokotukset
oltava kunnossa vähintään 2vk ennen näyttelyä. Mätsärissä tuomari ei vertaa koiria rotumääritelmiin vaan arvostelun perusteita yleensä ovat: koiran kunto, luonne, yhteistyö ohjaajan kanssa jne.”

Olemme järjestäneet Match Show tapahtumia Turun Kupittaan kentällä 2007 eteenpäin.Tapahtumien tuotolla tuimme Mellilän löytöeläintaloa, Turun eläinhoitolaa ,Someron löytöeläintaloa.

Treenit

Olemme järjestäneet mm. viehe ja jälkitreenejä yhdistystoiminnan alkupuolella.

Vasaramäen pieneläinhautausmaa

Tunnelma hautausmaalla on ihan uniikki. Pikainen silmäys kuitenkin näyttää vain karun totuuden, hautausmaa on täysin hoitamaton. Paikallaan tuo eriskummallinen paikka on ollut vuosikymmeniä ja se on yhä monelle turkulaiselle lemmikin omistajalle tärkeä paikka. Siellä lepää uskollinen
Musti ja rakas Mirri. Viimeisellä leposijallaan nukkuu myös tuntematon kissa.
Kun kulkee hautausmaalla eteenpäin voi miltei kuulla tassujen tepsutuksia.

Useat haudat ovat kauniita, niiden hoidon eteen on nähty vaivaa.
Silmäkulmat kuitenkin kostuvat niistä useista hoitamattomista
haudoista, kaatuneista risteistä ja risukoista joista pilkistää
vielä esiin kasa kiviä. Niilläkin sijoilla nukkuu ikiuntaan lemmikki, joka kerran oli jollekulle rakas.
Tämä vanha hautausmaa jää sijoilleen vielä vuosiksi eteenpäin. Kuitenkin niin että uusia hautoja ei enää saisi sinne tehdä. 
 

Vasaramäen pieneläinhautausmaa:

Turkuun valmistui uusi pieneläinhautausmaa

Uusi pieneläinhautausmaa on rakennettu Urusvuorelle, Kopteritien ja Vanhan Moisiontien risteyksen tuntumassa sijaitsevalle kukkulalle. Alueella on kahdenkokoisia hautoja sekä muistolehto. 

Uudelle pieneläinhautausmaalle lemmikkejä ei haudata omatoimisesti, vaan hautaamisesta sovitaan hautausmaan hoitajan kanssa. 

Kulku pieneläinhautausmaalle tapahtuu rakentuvan Kopteritienkautta.
Kopteritien läheisyydessä on pysäköintialue, jossa on n. 10 kpl autopaikkoja.

Scroll to Top