Eläinten ruoka ja tarvikekeräys Kupittaan Mustissa ja Mirrissä 26.3-2.4.2023

Eniten tarvetta kissojen märkäruokaan, hiekkaan sekä koiran ruokaan. Lahjoitukset ohjataan Slek ry:n kodittomille kissoille sekä vähävaraisten lemmikeille diakoniatyön kautta.

Kiitos tuestasi.

 

Sirutustapahtuma Kupittaan Mustissa ja Mirrissä.  HUOM: KÄTEISMAKSU :

Koiraystävä

SLEK ry on tarjonnut Turussa päiväkodeille mahdollisuutta järjestää päiväkodeissa ”Koiraystävä”-tapahtuman. Yhdistyksen edustaja menee päiväkotiin koiran kanssa kertomaan lapsille, miten lähestyä koiraa ulkona.

Asiasta on monesti keskusteltu netin eri keskustelupalstoilla. Kysymyksiä
aiheesta on herännyt paljon.

SLEK ry haluaa tarttua ongelmaan ja edistää niin lasten kuin koirienkin asemaa yhteiskunnassa sekä tuoda tämän opin kohderyhmän lähelle aloittaen päiväkodeista ja kehittäen palvelua pikkuhiljaa niin, että se voisi palvella koiran omistajia ja lasten vanhempia mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti.

Jos sinulla on kiinnostusta auttaa tässä asiassa, niin otamme avun mielellämme vastaan. Resurssipula on tosiasiaa monessa asiassa, mutta kaikesta huolimatta yritämme toimia myös tämän asian eteenpäin viemiseksi.

Match Show

Match Show on hauska ja leikkimielinen koiranäyttely, joihin voi osallistua myös sekarotuisten koirien kanssa.Kaikkien koirien tulee olla rokotettuja samojen sääntöjen mukaan kuin koiranäyttelyssä eli kaikki rokotukset
oltava kunnossa vähintään 2vk ennen näyttelyä.Mätsärissä tuomari ei vertaa koiria rotumääritelmiin vaan arvostelun perusteita yleensä ovat: koiran kunto, luonne, yhteistyö ohjaajan kanssa jne.

Olemme järjestäneet Match Show tapahtumia Turun Kupittaan kentällä vuodesta 2007 alkaen.Tapahtumien tuotolla olemme tukeneen Mellilän löytöeläintaloa, Turun eläinhoitolaa ,Someron löytöeläintaloa.

Treenit

Lora verijäljellä.
Nera viehetreeneissä, kuva Petri Pietiläinen
Stenkku jäljestää.

Vasaramäen pieneläinhautausmaa

Tunnelma hautausmaalla on ihan uniikki. Pikainen silmäys kuitenkin näyttää vain karun totuuden, hautausmaa on täysin hoitamaton. Paikallaan tuo eriskummallinen paikka on ollut vuosikymmeniä ja se on yhä monelle turkulaiselle lemmikin omistajalle tärkeä paikka. Siellä lepää uskollinen
Musti ja rakas Mirri. Viimeisellä leposijallaan nukkuu myös tuntematon kissa.
Kun kulkee hautausmaalla eteenpäin voi miltei kuulla tassujen tepsutuksia.

Useat haudat ovat kauniita, niiden hoidon eteen on nähty vaivaa.
Silmäkulmat kuitenkin kostuvat niistä useista hoitamattomista
haudoista, kaatuneista risteistä ja risukoista joista pilkistää
vielä esiin kasa kiviä. Niilläkin sijoilla nukkuu ikiuntaan lemmikki, joka kerran oli jollekulle rakas.
Tämä vanha hautausmaa jää sijoilleen vielä vuosiksi eteenpäin. Kuitenkin niin että uusia hautoja ei enää saisi sinne tehdä. 
 

Turkuun valmistui uusi pieneläinhautausmaa

Uusi pieneläinhautausmaa on rakennettu Urusvuorelle, Kopteritien ja Vanhan Moisiontien risteyksen tuntumassa sijaitsevalle kukkulalle. Alueella on kahdenkokoisia hautoja sekä muistolehto. 

Uudelle pieneläinhautausmaalle lemmikkejä ei haudata omatoimisesti, vaan hautaamisesta sovitaan hautausmaan hoitajan kanssa. 

Kulku pieneläinhautausmaalle tapahtuu rakentuvan Kopteritienkautta.
Kopteritien läheisyydessä on pysäköintialue, jossa on n. 10 kpl autopaikkoja.

Scroll to Top