Valikko Sulje

Ajankohtaista

Sydämellinen kiitos eläinten viikon keräyksiin osallistuneille. Apunne on meille korvaamaton.

Keräykset jatkuvat lokakuussa: 
Musti ja Mirri:  Kupittaa, Itäharju, Kaarina, Kärsämäki, Länsikeskus Prisma
S-market Aura , Tokmanni Lieto ja Piispanristi

Kiitos tuestasi !

Joulupuukeräyksemme Turun alueen Mustien ja Mirrien sekä Naantalin Rockwell’s myymälän kanssa oli huikea. 
Saimme paljon apua Suojakoti Toivoon, Pelastettujen koirien turvakotiin , vähävaraisten perheiden lemmikeille  sekä yhdistyksemme kodittomille eläimille.Vähävaraisten perheiden kontaktit saimme pääosin diakoniatyön kautta.

Sydämellinen kiitos kaikille osallistumisesta keräykseen.

Sydämellinen kiitos keräyksiimme osallistuneille. 
Tukenne on korvaamaton!

Eläinten viikko on vuosittain 4.–10.10. vietettävä teemaviikko. Suomessa Eläinten viikkoa on vietetty SEYn aloitteesta vuodesta 1959 lähtien.

Eläinten viikolla nostetaan keskusteluun vuosittain vaihtuva ajankohtainen tai muutoin merkittävä eläinsuojeluteema. Vuonna 2019 teemana on ” yksikään eläin ei ole häkkieläin”

Valitettavan usein näitä ei pohdita tarpeeksi. Otetaan puoli-ilmainen pentu jostain, eikä vaivauduta selvittämään emon ja pentueen taustoja tai miten niitä hoidetaan. Pahimmassa tapauksessa tuetaan tietämättä pentutehtailua tai otetaan pentu paikasta, jossa ei emoa saati pentuja ole rokotettu tai madotettu tai ruokittu tiineyttä, imetystä ja pentujen kasvua tukevilla ruuilla.

Jonkin ajan päästä pentu oireilee. Maha on sekaisin, karvaa lähtee, pentu nuokkuu ja on pois pelistä. Lääkäriin täytyisi mennä, mutta se on kallista. Jätetäänkin pentu tienposkeen tai ulos pihalle. Lopputulema on, että joko se menehtyy luonnon armoilla tai sitten se päätyy eläinlöytölään, jossa se ehkä toipuu ja sille löytyy uusi, vastuullisempi koti.

Eläimen vastuullinen omistajuus on yhtä tärkeä asia. Kotieläimet ovat ihmisen varassa ja tarvitsevat enemmän kuin vettä ja ruokaa. Ne kaipaavat seuraa ja virikkeitä. Kodeissa on paljon ylipainoisia, tylsistyneitä koiria ja kissoja. Ne ovat neljän seinän sisällä, virikkeenä ehkä joku lelu, kiipeilypuu ja olkkarin ikkuna. Koira pääsee lenkille aamuin illoin. Pahimmassa tapauksessa se laitetaan häkkiin työpäivän ajaksi, ettei se se tuhoa paikkoja. Vakuutetaan, että koira itse rauhoittuu, kun se laitetaan häkkiin. Eläin kaipaa seuraa, yhdessä touhuamista, leikkimistä, virikkeitä, ulkoilua ja huomiota. Kun eläimellä on tarpeeksi tekemistä ja sen aivot saavat virikkeitä, niin yleensä se jättää huonekalut ja tapetit rauhaan.

Kannustamme ihmisiä miettimään, onko se oma elämäntilanne sellainen, että voi huolehtia eläimestä. Jos tehdään pitkää päivää, työmatkat ovat pitkiä ja viikonloppuisin viipotetaan kaupungilla ja kylässä, niin onko oikein ottaa eläin ja antaa sen olla suurimmaksi osaksi päivää yksin kun samalla podetaan itse huonoa omatuntoa? Olisiko parempi odottaa sellaista elämänvaihetta, jolloin on enemmän aikaa eläimelle ja jolloin molemmat nauttivat elämästä yhdessä? Ja onko se oma taloudellinen tilanne sellainen, että pystyy viemään eläimen päivystykseen sunnuntai-iltana, kun se iltalenkillä raahasi keppiä metsässä ja sai suuhun jäätävän kokoisen haavan? Sen hoitamiseen menee äkkiä muutama satanen.

Näitä kannattaa pohtia ja seuraavan kerran kun mainostetaan ilmaista kissanpentua tai rotukoiraa parillasadalla – ne kannattaa ohittaa ja ottaa lemmikki vastuulliselta kasvattajalta tai perheeltä. Arvostetaan kaikkea elämää ja kaikkia eläimiä ja kannetaan huolta toinen toisistamme.

Rapsutukset kaikille karvakorville ja ihanaa eläinten päivää ja viikkoa meille kaikille!


Sydämellinen kiitos keräykseen osallistuneille ja tapahtuman järjestäneille!

JOULUPUU RUOKA- JA TARVIKEKERÄYS

Joulupuukeräyksen kohteet ovat Slek ry:n kodittomat eläimet, Pelastettujen koirien turvakodin koirat, Eläinsuojelukeskus Toivo ry:n kodittomat koirat sekä vähävaraiset lemmikinomistajat, joille apu hoidetaan yhteistyössä diakoniatyön kanssa. 

JOULUPUU RUOKA- JA TARVIKEKERÄYS

Ruokakeräys kodittomille kissoille Turun Länsikeskuksen Mustissa ja Mirrissä (Viilarinkatu 3, Prisma Länsikeskus,20320 Turku) alkaen 19.11.2018.
Suomen löytöeläinten kummit ry:n edustajat ovat paikalla 24.11. lauantaina klo 11-15 . Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

* Kiitos Forssan Naisten toimintaryhmä Ompelukerho, Someron Joulukeräyksen järjestäjät Marika ja Jenni Koski, Turun Länsikeskuksen Musti ja Mirri, Kupittaan Musti ja Mirri, Kuninkojan Musti ja Mirri sekä Raision Myllyn Musti ja Mirri,  Best Friend Group Oy, Primacat, Turun eläinsuojeluyhdistys , meitä tukeneet, Slek ry:n jäsenet. Apunne on ollut korvaamaton.

*  Vähävaraiset akuutissa hädässä olevat perheet voivat ottaa yhteyttä slek@slekry.com

* Kaipaamme kotihoitoja kodittomille kissoille!  Kotihoitoon siirrettävät kissat ovat terveystarkastettuja, leikattuja, rokotettuja ja tunnistesirutettuja. 
Tuemme kotihoitoa tarvikkein sekä hoidamme eläinlääkärikustannukset.
Suurin osa kotihoitoon tulevista kissoista on arkoja, joten kärsivällinen ja rauhallinen koti on kissoille paras. Jos kodittomien auttaminen kiinnostaa kotihoidon merkeissä niin lisätietoja saa joko 040 5570227/ Merja, Slek ry tai slek@slekry.com